Gegenwind im Reichswald

Handtekeningenactie

Regelmatig krijgen wij van bezorgde burgers de vraag op welke wijze zij zich sterk kunnen maken tegen de komst van windturbines in het Reichswald. Dat kan op verschillende manieren.

Het belangrijkste advies dat wij momenteel geven is om massaal gebruik te maken van het recht om een schriftelijke zienswijze in te dienen op het Regional Plan Düsseldorf.

Ook kunt u helpen bij het verzamelen van handtekeningen. Iedere ondertekenaar spreekt zich hiermee uit, richting de Planungsausschuss en/of Regionalrat Düsseldorf, tegen het aanwijzen van gebieden voor windenergie in het Reichswald te zijn.

Zo werkt het: Download de handtekeningenlijst en druk hem af. Deel kopieen van de lijst uit onder uw vrienden, buren, collega’s en leg lijsten neer bij uw sportvereniging of kapper. Tot uiterlijk 7 oktober kunt u vervolgens de ingezamelde lijsten inzenden naar de adressen die onderaan de handtekeningenlijst vermeld staan.

Attendeer zoveel mogelijk burgers op deze actie en vraag hen ook te helpen met het verzamelen van handtekeningen. Laten we samen een vuist maken, vóór het behoud van het Reichswald!